Sibiu – obiective și atracții turistice de vizitat
A view of a city from the top of a tower with hotel accommodations.

Acesta este un orășel care te transpune în timp cu străduțele sale înguste și casele colorate în nuanțe pastelate. E ca și cum ai păși într-o poveste de demult. Dacă nu ai vizitat niciodată Sibiul, trebuie să ți-l adaugi pe lista ta de destinații unde vrei să ajungi.

Sibiul are atât multe locuri frumoase cât și multe povești fascinante care așteaptă să fie descoperite! Cel mai bine ar fi să vii tu însuți la fața locului și să descoperi toate aceste comori ascunse ale orașului Sibiu.

Piața Mare din Sibiu, centrul istoric

            Piața Mare din Sibiu este unul dintre cele mai frumoase și animate locuri pe care le vei vizita vreodată. Centrul istoric al Sibiului este un adevărat muzeu în aer liber, cu o atmosferă unică și cu multe povești de spus.

Aici poți să te plimbi ore întregi printre clădirile colorate, veche de secole sau chiar milenii, cu influențe arhitecturale germane ce-ți taie respirația la fiecare pas. Piața Mare este inima orașului, un loc unde istoria prinde viață și unde vei simți pulsul vieții sibiene.

Indiferent dacă ești localnic sau turist pentru prima dată in Sibiu, acest loc te atrage ca un magnet datorită vibrației sale pozitive si spiritului comunitar puternic. Tot timpul anului există evenimente diferite: festivaluri muzicale, târguri artizanale sau spectacole teatrale în aer liber… mereu ai ceva interesant de făcut!

Muzeul Brukenthal, una dintre cele mai vechi atracții turistice

            Nu poți să vizitezi Sibiu fără să faci o oprire la Muzeul Brukenthal. Este un loc pe care pur și simplu nu îl poți rata! Considerat una dintre cele mai vechi atracții turistice ale orașului, Muzeul Brukenthal te aduce mai aproape de istoria și cultura acestei regiuni minunate.

Acum, ai putea întreba: ce este atât de special la acest muzeu? Ei bine, în primul rând, acesta este cel mai vechi muzeu din România și unul dintre primele muzee deschise publicului larg din Europa. Gândește-te doar ce comori culturale se ascund aici! Acesta găzduiește o colecție impresionantă de peste 1.200 de lucrări ale unor artiști celebri.

Un avantaj este că oricine își poate permite să viziteze acest muze, întrucât tarifele sunt accesibile:

  Adulți Elevi, studenți, card Euro 26, militari, persoane cu handicap ușor:
Galeria de Artă Românească 18 lei 4,5 lei
Muzeul de Istorie a Farmaciei 15 lei 3,75 lei
Muzeul Cinegetic „August von Spiess” 15 lei 9,75 lei
Muzeul de Istorie-Casa Altemberger 39 lei 9,75 lei
Muzeul de Istorie Naturală 20 lei 5 lei
Palatul Brukenthal-Galeria de Artă Europeană 39 lei 9,75 lei

 

Muzeul de Artă Contemporană 12 lei 3 lei

 

Sala Multimedia-Casa Albastră 6 lei 1,5 lei
            Alte tarife care s-ar putea să te intereseze sunt:
 1. Ghidaj:
 • Ghidaj expoziţii: 150 lei/60 min./muzeu
 • Ghidaj centrul istoric: 450 lei
 1. Fotografierea și filmarea:
 • Amatori: 180 lei/oră
 • Profesioniști: 1800 lei/oră
 1. Grupuri organizate de minim 10 persoane (adulţi):
 • Palatul Brukenthal-Galeria de Artă Europeană: 29 lei/bilet
 • Muzeul de Istorie-Casa Altemberger: 16 lei/bilet
 • Muzeul de Istorie Naturală: 16 lei/bilet
 • Muzeul de Istorie a Farmaciei: 12 lei/bilet
 • Muzeul Cinegetic „August von Spiess”: 12 lei/bilet
 • Muzeul de Artă Contemporană: 9 lei/bilet

Descoperirea frumuseții naturale din Parcul Sub Arini

            Aici veți găsi tot felul de copaci și flori minunate, fiecare contribuind la formarea unei atmosfere liniștitoare și relaxante. Când te plimbi pe aleile parcului, e ca și cum ai lua o pauză de la agitația cotidianului pentru a te bucura de momente de calm si serenitate. Și câteodată nu e nevoie decât să stai pe una dintre băncile parcului pentru a-ți încărca bateriile.

Nu-i așa că suntem norocoși să avem astfel de oaze verzi chiar în mijlocul orașelor noastre? În Parcul Sub Arini puteți admira razele soarelui străpungând frunzele copacilor sau puteți asculta ciripitul păsărilor care veselesc atmosfera. Dacă aveți puțin noroc poate vedeți și veverițe jucăușe sau alte animale drăguțe care trăiesc acolo.

Și dacă vorbim despre descoperirea frumuseții naturale din acest parc, trebuie menționat faptul că există multe lucruri interesante la tot pasul! Oamenii adoră sǎ se plimbe pe aleile largi şi umbrite unde pot face mişcare sau pur şi simplu pot savura aerul curat al dimineţilor proaspete.

Cum ar fi dacă data viitoare când vizitezi Sibiu ai aloca ceva timp pentru a explora acest parc minunat? Chiar merită să experimentezi această latură naturalistică a vieții urbane! Acest parc nu este doar un loc pentru recreere ci si un loc perfect pentru aprecierea artei in aer liber – numeroase sculpturi moderne sunt amplasate in diferite parți ale parcului creând un sentiment unic.

Turnurile și zidurile cetății medievale de la Sibiu

            Turnurile sunt impresionante prin dimensiunile lor masive și designul robust. Te fac să te întrebi cum au reușit oamenii din vremuri străvechi să construiască asemenea structuri solide fără utilajele moderne pe care le avem astăzi. Și nu doar turnurile, ci și zidurile puternice care împrejmuiesc cetatea.

Fiecare piatră pare să aibă propria poveste – lupte eroice, iubiri interzise sau poate chiar intrigi regale. Cât de multe secrete or ascunde aceste turnuri vechi? Cât de multe lucruri nedorite ar putea spune dacă ar avea voce? Ar fi cu siguranță fascinant să aflăm.

Dar ce este cu adevărat captivant este atmosfera pe care această cetate o emană. Este un fel de calm nostalgic amestecat cu un strop de mister. Acel sentiment că ești parte dintr-un trecut demult uitat dar încântător în același timp.

Orașul care merită vizitat în orice anotimp

            Sibiul este un oraș încărcat cu istorie și cultură, care merită vizitat în orice anotimp. Atracțiile turistice și obiectivele turistice abundente fac din acest loc o destinație perfectă pentru iubitorii de artă, istorie sau arhitectură.

ALTE
ARTICOLE

A rendering of the hotel lobby.

Refugiul tău sibian este Epic Centrum

Ți-ai dorit de mult timp să ajungi pe la Sibiu, însă nu ai avut șansa până acum? Hotelul Epic Centrum oferă cazare Cisnadie Sibiu pentru cei care își doresc o experiență memorabilă. Nu doar Sibiul merită vizitat, ci și Cisnadie, pentru cei care își doresc o vacanța ceva mai liniștită

CITESTE ARTICOL »
A church in the middle of a street in Cisnadie.

Frumusețea vacanței iarna la munte

O vacanță la munte pe timpul iernii este o experiență specială. Mai ales dacă apelezi la un hotel de excepție cum este Epic Centrum. Noi oferim cazare Cisnadie confortabilă pentru ca tu să te bucuri de frumusețile munților în acest anotimp rece. Iarna este perioada când natura își îmbracă haina

CITESTE ARTICOL »