Cele mai frumoase orașe pe care să le vizitezi în România
Epiccentrum logo on an orange background in Cisnadie.

România este țară care are foarte multe lucruri de oferit. Peisajele pitorești de munte și satele tradiționale sunt printre preferatele străinilor care vin să ne viziteze. Cu toate acestea, țara noastră are și un farmec urban aparte, cu orașe vibrante, pline de istorie și cultură.

Avem orașe medievale bine conservate și metropolele moderne în plină dezvoltare. În acest articol vei afla care sunt considerate cele mai frumoase orașe din România, pe care merită să le vizitezi.

 

Sibiu – orașul cu atmosferă medievală

Sibiu, situat în inima Transilvaniei, este un oraș cu o bogată moștenire culturală și arhitecturală. Este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa și a fost desemnat Capitala Culturală Europeană în 2007.

Centrul vechi al Sibiului este înconjurat de ziduri medievale și turnuri de apărare impresionante, oferind o priveliște de poveste asupra peisajului urban. Străzile înguste, pavate cu piatră sunt apreciate de toată lumea pentru autenticitatea lor.

Când ajungi aici, cazează-te la hotel 4 stele sibiu, pentru a te bucura de confort și de servicii impecabile. Hotelul nostru alegerea perfectă pentru o ședere memorabilă în inima Transilvaniei.

Iată cele mai impresionante atracții turistice din această zonă:

 1. Piețele din Sibiu (Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet)
 2. Turnul Sfatului
 3. Podul Minciunilor
 4. Biserica Evanghelică
 5. Muzeul Brukenthal
 6. Muzeul Astra

La doar câțiva kilometri de Sibiu, într-un sat pitoresc, se află hotelul nostru, pregătit să îți ofere cele mai moderne facilități. Dacă vrei să uiți de agitația orașului și să te relaxezi în camere spațioase, alege cazare apartament cisnadie.

Hotelul nostru oferă și diverse facilități suplimentare, precum un restaurant tradițional românesc. Aici poți savura delicii culinare autentice și preparate din ingrediente locale proaspete. De asemenea, pe lângă cazare, avem si sala de evenimente sibiu, unde ne ocupăm de organizare petrecerilor tale.

 

Brașov – istorie bogată în inima munților

Brașov este un oraș fascinant situat la poalele Munților Carpați, și este una dintre cele mai populare destinații turistice din România. Și acest oraș are o  istorie bogată și o atmosferă medievală captivantă.

Brașovul atrage mii de vizitatori în fiecare an. Cei dornici să exploreze farmecul său și să se bucure de peisajele spectaculoase ale regiunii, pot vizita următoarele locuri:

 • Strada sforii, una dintre cele mai înguste străzi din Europa
 • Poarta Ecaterina
 • Cetățuia Brașovului
 • Poarta Șchei
 • Turnurile și Bastioanele cetății

Unul dintre punctele de atracție majore ale Brașovului este și celebra stradă Piața Unirii. Aceasta este plină cu magazine, terase și restaurante, ideală pentru plimbări lejere și cumpărături. De aici, poți urca cu telecabina pe Muntele Tâmpa pentru a admira panorama orașului.

Brașovul oferă numeroase oportunități pentru activități în aer liber. Pasionații de drumeții pot explora trasee montane spectaculoase. De asemenea, poți descoperi peisajele impresionante ale Munților Piatra Mare sau ale Munților Bucegi, care se află în apropiere.

 

Oradea – arhitectură minunată în vestul țării

Oradea este un oraș care îmbină istoria cu modernitatea, prin farmecul său arhitectural impresionant. Aflată la granița cu Ungaria, Oradea este una dintre cele mai frumoase și captivante destinații urbane din țară.

Orașul este celebru pentru arhitectura sa eclectică și Art Nouveau, care poate fi admirată în special în centrul său istoric. Piața Unirii, una dintre cele mai mari piețe baroce din România, este inima orașului și găzduiește clădiri remarcabile precum:

 1. Palatul Vulturul Negru
 2. Primăria
 3. Biserica cu Lună
 4. Palatul Episcopal
 5. Clădirea Teatrului de Stat

Oradea este, de asemenea, un important centru cultural și universitar, cu numeroase instituții de învățământ superior și evenimente culturale care au loc pe tot parcursul anului. Teatre, muzee, galerii de artă și festivaluri de muzică atrag iubitorii de cultură și artă din întreaga regiune.

 

Descoperă România – alege cazare potrivită

România este o țară cu multe frumuseți naturale și culturale. Fiecare oraș prezentat are propria sa poveste și farmec. Hotelul Epic Centrum oferă o experiență plină de confort și relaxare, fiind locul ideal pentru cei care doresc să se bucure de natură și de farmecul rural al Transilvaniei.

Indiferent că ești în căutare de relaxare sau aventură în mijlocul naturii, hotelul nostru din Cisnădie poate oferi o experiență unică!

ALTE
ARTICOLE

Epiccentrum logo on an orange background in Cisnadie.

Cele mai frumoase orașe pe care să le vizitezi în România

România este țară care are foarte multe lucruri de oferit. Peisajele pitorești de munte și satele tradiționale sunt printre preferatele străinilor care vin să ne viziteze. Cu toate acestea, țara noastră are și un farmec urban aparte, cu orașe vibrante, pline de istorie și cultură. Avem orașe medievale bine conservate

CITESTE ARTICOL »
A rendering of the hotel lobby.

Beneficiile călătoriilor regulate

Călătoriile au fost întotdeauna o sursă de inspirație și relaxare pentru oameni din toate colțurile lumii. Călătoriile oferă numeroase beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte. În acest articol, vei afla informații importante despre modul în care acestea contribuie la dezvoltarea personală și la îmbunătățirea calității vieții. Prin oferirea

CITESTE ARTICOL »