Cisnădie – obiective turistice
A church with a clock tower in the middle of a street, captured through a camera lens.

În inima României se află un mic orășel înconjurat de peisaje naturale uimitoare. Acest mic orășel se numește Cisnădie și mai este cunoscut sub denumirea germană Heltau, întrucât a fost fondat de către coloniștii germani. Orașul se află în județul Sibiu și este bine cunoscut pentru moștenirea sa istorică bogată.

Ce să vizitezi ca turist în Cisnădie?

            Acesta este locul perfect pentru cei care doresc să exploreze tradițiile care provin din Transilvania, deoarece este un loc cu o moștenire istorică și culturală bogată. Mai mult decât atât, orășelul prezintă numeroase obiective turistice care merită vizitate. Printre acestea, categoric se numără:

 1. Biserica Fortificată din Cisnădie
 2. Piața Revoluției
 3. Muzeul Etnografic în Aer Liber Heltau
 4. Biserica Ortodoxă din Cisnădie
 5. Muzeul Industriei Textile Cisnădie

Biserica Fortificată din Cisnădie este văzută adesea drept inima orașului. Aceasta este  un exemplu remarcabil și foarte bun de arhitectură săsească. Ea a fost construită în secolul al XIV-lea. Aceasta păstrează elemente de apărare: zidurile groase și turnurile de observație. În interiorul bisericii se observă fresce vechi și sculpturi de lemn valoroase.

Piața Revoluției din Cisnădie este înconjurată de clădiri istorice cu arhitectură săsească. Este locul ideal pentru a petrece timp plăcut într-o atmosferă relaxantă. Aici puteți găsi cafenele și magazine locale unde să vă petreceți timpul și să admirați arhitectura locului. Într-o excursie este importantă și relaxarea.

Muzeul Etnografic în Aer Liber Heltau vă permite să explorați case tradiționale săsești bine conservate și alte construcții vechi. În acest loc veți descoperi modul în care trăiesc sașii, atelierele lor și obiectele folosite în viața de zi cu zi.

În prezent, acest muzeu găzduiește o varietate de evenimente culturale, inclusiv:

 • concerte de muzică folk
 • festivaluri tradiționale
 • festivaluri recreative

Muzeul Industriei Textile Cisnădie este aflat în incinta cetății săsești și expune o gamă variată de obiecte specifice meșteșugului. Ele sunt așezate într-o ordine cronologică, călăuzindu-ne prin diversele etape ale existenței Cisnădiei, până la începutul secolului al XXI-lea, când celebrul atelier de fabricare a covoarelor își desfășura încă activitatea în Cisnădie.

Aflându-se aproape de Sibiu, turiștii pot vizita și obiective turistice care se află în acest oraș. Este vorba de obiective precum:

 • Biblioteca Astra
 • Biserica Ortodoxă
 • Biserica Evanghelică
 • Grădina Zoologică Sibiu
 • Muzeul Brukenthal Sibiu

De ce este Cisnădie un oraș pe care sa îl vizitezi?

 1. Arhitectura Săsească: Orașul păstrează în mare parte arhitectura sașilor transilvăneni. Acest lucru se vede inclusiv datorită bisericii fortificate. Mai mult decât atât, casele tradiționale și străzile înguste adaugă un farmec aparte zonelor săsești.
 2. Biserica Fortificată: Cisnădie este un oraș cunoscut pentru biserica sa fortificată. Acesta este un exemplu foarte bun de arhitectură săsească bine conservată. Zidurile sunt groase, turnurile și interiorul sunt plin de istorie. Acestea fac din biserică un punct de atracție important pentru turiști.
 3. Muzeul și Tradițiile Locale: Muzeele din Cisnădie prezintă pe îndelete istoria și tradițiile zonei. Ele oferă o privire clară în trecutul orașului și al regiunii. Aici puteți înțelege mai bine modul de viață săsesc, de care s-ar putea chiar să vă îndrăgostiți. Veți observa chiar și dezvoltarea industriei textile locale.
 4. Peisaje Naturale: Cisnădie se află în apropierea Munților Cindrel. Știți ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că veți avea parte de oportunități pentru drumeții și activități în natură. Peisajele montane și aerul curat sunt perfecte pentru cei care doresc să exploreze natura și să ia o gură de aer bine meritată de la aglomerația orașelor.
 5. Atmosfera Liniștită: Cisnădie are o atmosferă relaxantă și liniștită. El se află departe de agitația urbană de care probabil v-ați săturat. Este un loc ideal pentru cei care caută să se relaxeze și să se bucure de un cadru pitoresc.
 6. Tradiții și Festivaluri: Evenimentele care iau loc, spre exemplu, concertele folk și festivalurile tradiționale, pot oferi o privire autentică asupra culturii locale și asupra tradițiilor săsești.
 7. Proximitate de Alte Atracții: Cisnădie se află în apropierea orașului Sibiu, unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din România. Vizitați Cisnădia poate fi îmbinată cu explorarea bogatei moșteniri culturale a Sibiului.
 8. Bucătăria Tradițională: Puteți gusta mâncăruri tradiționale românești și săsești în restaurantele locale, oferind o experiență culinară autentică. Pentru cei care adoră mâncarea, această veste poate fi una plăcută.

Cisnădie, un orășel mic cu potențial mare

            Dacă sunteți în căutarea unei locații în care aveți mai multe oportunități turistice, dați o fugă pe la Cisnădie. Acest oraș are un potențial uriaș. Cine știe, poate chiar vă veți îndrăgosti de arhitectură sau de obiectivele turistice. Dacă aveți nevoie de cazare, Epic Centrum vă stă la dispoziție.

            Hotelul nostru oferă numeroase beneficii, de la parcare gratuită și până la închiriere mașină sau transfer aeroport. Camerele noastre sunt în condiții impecabile, iar personalul nostru este unul profesionist și amabil. Dacă doriți să vă bucurați de acest orășel plin de frumusețe și relaxare, vă invităm la Epic Centrum.

ALTE
ARTICOLE

Epiccentrum logo on an orange background in Cisnadie.

Cele mai frumoase orașe pe care să le vizitezi în România

România este țară care are foarte multe lucruri de oferit. Peisajele pitorești de munte și satele tradiționale sunt printre preferatele străinilor care vin să ne viziteze. Cu toate acestea, țara noastră are și un farmec urban aparte, cu orașe vibrante, pline de istorie și cultură. Avem orașe medievale bine conservate

CITESTE ARTICOL »
A rendering of the hotel lobby.

Beneficiile călătoriilor regulate

Călătoriile au fost întotdeauna o sursă de inspirație și relaxare pentru oameni din toate colțurile lumii. Călătoriile oferă numeroase beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte. În acest articol, vei afla informații importante despre modul în care acestea contribuie la dezvoltarea personală și la îmbunătățirea calității vieții. Prin oferirea

CITESTE ARTICOL »